Sustainability Engineer m/v

Jobomschrijving

Als Sustainability Engineer werk je proactief mee aan het versterken van ons marktleiderschap inzake duurzaamheid mbt logistieke gebouwen en bepaalt mee het beleid en de strategie op korte en middellange termijn. In deze pittige functie ben je dan ook de spreekbuis voor alles rond deze materie, zowel intern als extern naar huurders, architecten en studiebureaus toe en rapporteer je rechtstreeks aan de CTO.

Je bent verantwoordelijk voor de voorbereiding, de realisatie en de opvolging van de commercialisering en strategie voor een bepaald product/dienst mbt duurzaamheid.

Je staat in voor een effectieve communicatie naar en technische ondersteuning van het verkoopteam.

Je leidt, motiveert en coördineert de verkoopactiviteiten voor de duurzaamheidsproducten en werkt eventueel zelf met key-accounts. Je staat in voor de inschatting van de financiële kosten en technische haalbaarheid van de projecten en volgt de planning, coördinatie en budget op van lopende projecten. Je staat tevens in voor de uitbouw van het commercieel beleid.

Je bent verantwoordelijk voor het onderzoek van de huidige en toekomstige duurzaamheidbehoeften en volgt de technische evoluties op de markt goed op.

coördineert de aankoop van de grondstoffen, afgewerkte producten of diensten, rekening houdend met de strategie van de onderneming (kwaliteit, leveringstermijn, prijs, enz.). analyseert de markt en sluit in samenspraak met collega’s en directie contracten af met de leveranciers.

Je implementeert samen met de WDP collega’s en externe partijen de verschillende duurzaamheidsprojecten.

Je staat er niet alleen voor; onze Business Development Managers helpen je om potentiële klanten te overtuigen, met het oog op investering in duurzame en rendabele ontwikkelingen. Een boeiend en snel evoluerend werkveld.

 

Profiel

Je hebt een master ingenieur – specialisatie in duurzame ontwikkelingen/energiebeheer is een voordeel

Een eerste gelijkaardige ervaring maakt je net iets sterker

Je hebt uitstekende communicatievaardigheden, ook in het Frans en Engels

Je bent nauwgezet en analytisch

Je bent een teamplayer

 

Ons aanbod

Bij ons krijg je een contract voor onbepaalde duur en een degelijk salaris aangevuld met extralegale voordelen, waaronder een zeer uitgebreide groepsverzekering, een individueel en een collectief bonusplan, maaltijdcheques,... Uiteraard voorzien we ook een mooie bedrijfswagen inclusief tankkaart en state-of-the art tools (iPhone, laptop, Ipad...). Verder krijg je de kans om je persoonlijk te ontwikkelen o.a. door interne en externe opleidingen. Daarenboven word je warm onthaald in een team van enthousiaste collega’s die altijd bereid zijn jou te helpen.

 

Solliciteer vandaag nog via onze site www.wdp.eu
of stuur een mailtje met cv en motivatie naar
sophie.corona [at] wdp.eu

Nog vragen? Bel Sophie op 052/338 482