WDP redevelopment for CEVA Logistics Den Haag

WDP herontwikkeling voor CEVA Logistics

CEVA Logistics herontwikkeling: vaarwel 60’s, halló toekomst!

Een Brownfield transformatie die kan tellen

In de jaren 1960 bouwde PTT (de voorganger van KPN, TNT Logistics en nu CEVA Logistics) z’n voormalige hoofdkantoor, waar het grootste deel van hun medewerkers onderdak vond. Het ruime gebouw had doorheen de jaren tal van invullingen én werd ook nog eens stelselmatig uitgebreid. Vandaag is het één van WDP’s Brownfield projecten, waarbij de gronden met verouderde gebouwen een heel nieuw leven geven.

Een herontwikkeling met emotionele impact

Met het oog op de toekomst besliste CEVA Logistics een heel nieuw hoofdstuk te breien aan hun verhaal. De oude constructie renoveren zou bijzonder tijdrovend én extreem duur zijn. Het gebouw voldeed echt niet meer aan de huidige normen. En dus waagden ze de sprong: weg met het oude, tijd voor het nieuwe! 

Sommige medewerkers van CEVA Logistics waren al tientallen jaren aan de slag in de oude gebouwen. De verandering was dan ook een emotioneel moment voor hen. Omdat WDP al jarenlang een trouwe relatie heeft met CEVA Logistics, werd WDP erbij geroepen om het gloednieuwe hoofdkantoor vorm te geven.

Het resultaat zal gezien mogen worden: een slimme combo van WDP’s standaardmagazijn met een fikse dosis maatwerk zoals hogere laadkades, een hoger gebouw, HVAC op maat, prachtige kantoordesigns…

Klaar voor een nieuw hoofdstuk, alleen…​​​​​​​

Er kroop héél wat werk in het voorbereidende traject. De talloze nutsleidingen herplaatsen was een immense operatie. En oh ja, er stond ook nog een windmolen op het terrein. Uitdagingen genoeg dus.

Het voorbereiden van de projectgrond was echter niet de hindernis op weg naar een nieuw magazijn: het voorbereidende traject met buren, overheden en gemeente was al even cruciaal. 

Alle neuzen in dezelfde richting voor dit herontwikkelingsproject

WDP werkte nauw samen met alle stakeholders. We besteedden heel wat aandacht aan het optimaliseren van de verkeersstromen in de buurt en het aftoetsen van het project met buurtbewoners. We investeerden sterk in informatieavonden en buurtgesprekken, het aanvragen van  vergunningen. Zelfs over de positie van verlichtingspalen en zichtbare reclame werd goed nagedacht.

Kortom, #TeamWDP bewoog hemel en aarde om een werkbare consensus te vinden, om zo het project te laten slagen.

De puntjes op de I, samen met CEVA Logistics

Ook vandaag werkt WDP nog hecht samen met de mensen bij CEVA Logistics om de laatste details te finaliseren. Samen met hen en een interieurarchitect geven we vorm aan de toekomstige kantoren – ingericht om ook in de toekomst social distancing te kunnen toepassen, met het oog op eventuele gezondheidscrisissen zoals COVID-19. En wat meer is: de overschakeling naar een landschapskantoor was voor de medewerkers niet evident. Vroeger werkten ze immers elk in hun eigen kantoortje. De ideeën en feedback van de teams werden zo goed mogelijk geïntegreerd in de designs.

Gebouwd voor de toekomst

Er werden tal van technieken ingevoegd in het ontwerp om de duurzaamheid van het magazijn en de kantoren te vergroten. Met gasloze kantoorruimtes, zonnepanelen, elektrische laadpalen voor wagens en fietsen, en een plan voor maximale waterinfiltratie voor de groenruimtes, zit het bij CEVA Logistics wel snor voor de toekomst.

Eens het project volledig gerealiseerd is, zal CEVA Logistics verhuizen naar dit distributiecentrum met meer magazijnruimte, vooruitstrevende kantoren en moderne faciliteiten voor hun activiteiten. Nog een leuke anekdote: om de rijke geschiedenis van het gebouw in de verf te zetten, werd één van de oude muren prachtig gerestaureerd. Een mooie blikvanger voor een mooi project

 

Contact WDP voor uw herontwikkelingsproject.

Share