Joost Uwents - Lokeraar

Wie is Joost Uwents? Een interview met de CEO van WDP

Al meer dan twintig jaar bouwt Joost Uwents mee aan WDP. In 2010 werd hij co-CEO samen met Tony De Pauw en vandaag leidt hij een team van meer dan honderd mensen in de Benelux en Roemenië. Al begon zijn verhaal gewoon in de Kerkstraat in Lokeren.

 

Ritme van de bel

Je komt uit een ondernemersgezin. Hoe was dat als kind?

Bij ons thuis leefden we op het ritme van de bel, want we woonden boven de interieurzaak van mijn ouders. Zij werkten hard om er een succes van te maken. Als de bel ging, dan moesten wij (mijn broer en ik) even ons plan trekken. Want elke klant was belangrijk. Dat is de belangrijkste les die ik toen gekregen heb van mijn ouders.

Sublim Interieur is er vandaag trouwens nog altijd in de Kerkstraat onder de passie van mijn broer en hij werkt nog steeds met diezelfde filosofie en liefde voor Interieur.Hoe ben je bij WDP terechtgekomen?

Eigenlijk had ik nooit gedacht om in vastgoed te gaan werken. Ik was er als kind van overtuigd om de 3e generatie meubelhandelaars  te worden. Maar toen ging ik studeren kreeg ik de kans om accountmanager te worden bij Generale Bank. En daar kwam ik dan de familie De Pauw tegen in 1995.

 

Logistiek doet leven

Je werkt nu al meer dan twintig jaar bij WDP. Wat drijft jou?

Het lijkt misschien alsof wij gewoon maar magazijnen bouwen en verhuren, maar ik zie het veel groter. De kaas op je boterham, het pilletje dat je snel even bij de apotheek gaat halen, het pakketje dat je ’s avonds bestelt en dat de dag erna al voor de deur ligt, … Mensen staan er weinig of niet bij stil, maar logistiek doet leven. Het is het hart van elk bedrijf !

 

Magazijn met hersenen

Hoe maakt WDP dan precies het verschil? 

Wij spreken niet van ‘huurders’, maar van klanten. Mensen met logistieke vraagstukken, die wij helpen oplossen. Daarom bouwen wij geen lege dozen maar ‘magazijnen met hersenen’, waarin automatisering leidt tot minder stress en minder fouten. Voor een magazijnier kan dat het verschil betekenen tussen elke dag 17 kilometer stappen, of gewoon af en toe eens naar de koffiemachine lopen.Wat is jouw meest trotse moment als CEO?

Dat was ongetwijfeld in 2017, toen we ‘Onderneming van het jaar’ werden. Een heel groot moment voor ons team, omdat het bevestigde dat we geen vastgoedfonds zijn. We zijn een onderneming die op tal van manieren het verschil maakt voor mensen, of het nu gaat om de werknemers in de magazijnen, de chauffeurs die het transport doen of de consument op het einde van de logistieke keten. Maar ook op onze verwezenlijkingen voor Barry Callebaut en stow Robotics ben ik erg trots, want die gebouwen liggen in Lokeren en creëren welvaart voor Lokeren en alle Lokeraars

 

Hart voor Lokeren

Je bent genomineerd voor ‘Meest Verdienstelijke Lokeraar van het Jaar’. Hoe voelt dat?

Het is een fantastisch gevoel, want mijn hart ligt nu eenmaal in Lokeren. Mijn ouders kwamen hier wonen toen ik zes maanden oud was, ik liep school bij Sint-Lodewijk tot mijn achttiende, in het weekend maak ik graag lange wandelingen langs de Durme met mijn vrouw en hond, … Fel Naturel -,)Is Lokeren nu anders dan vroeger?

Lokeren is fel aan het veranderen, ja. Dat zie je aan de groei in het industriepark  met al zijn mooie groeiende lokale bedrijven, alsook mooie grote nieuwkomers zoals Barry Callebaut en stow Robotics, die heel bewust voor Lokeren kozen. En je voelt ook gewoon dat er iets leeft onder de mensen in de straat. Ze willen vooruit en dat is goed aan het lukken. Het is een eer om als CEO van WDP die motor mee in gang te mogen steken. 

 

Share