Vacancy

Legal Counsel Wolvertem FT

JOBOMSCHRIJVING

Als Legal Counsel sta je mee in voor de verdere uitbouw van het juridisch team en geef je ondersteuning aan de verschillende vennootschappen in de WDP groep, zijnde de beursgenoteerde Belgische moedervennootschap en haar dochtervennootschappen in België, Nederland, Frankrijk, Luxemburg, Roemenië en Duitsland.

In de uitoefening van je functie zal je rapporteren aan de CFO en de General Counsel.

Zonder je algemene juridische kijk te verliezen, zal je je focus leggen op vennootschapsrecht, financieel recht en contractenrecht.

In het bijzonder ben je verantwoordelijk voor de organisatie van de corporate housekeeping en structuur van de WDP groep. Je geeft advies omtrent de vennootschapsrechtelijke en reglementaire aspecten van deze vennootschappen en biedt ondersteuning bij de naleving van de compliance-verplichtingen van de WDP groep.

Daarnaast begeleid je samen met de General Counsel de transacties waarbij je corporate documenten opmaakt, desgevallend in samenwerking met externe adviseurs (i.e. koop-/verkoopovereenkomsten, aandeelhoudersovereenkomsten, kapitaalverhogingen, diverse overeenkomsten) en waarbij je deelneemt in de due diligence procedure.

Daarnaast geef je algemene juridische ondersteuning aan de diverse teams binnen WDP.

 

JOUW PROFIEL

  • Je hebt een masterdiploma in het Belgische recht en beschikt bij voorkeur over minstens 2-3 jaar werkervaring, opgedaan in een advocatenkantoor, een notariskantoor of een onderneming].
  • Ervaring in vastgoedrecht en/of vennootschapsrecht is een troef.
  • Je hebt een vlotte gesproken en geschreven kennis van Nederlands, Engels en Frans.
  • Je hebt zin voor initiatief en verantwoordelijkheid, bent nauwkeurig en precies.
  • Je bent leergierig.
  • Je bent een echte teamspeler op zoek naar een uitdagende en boeiende job en dit in nauwe samenwerking met specialisten uit andere vakdomeinen.
  • Je combineert zakelijk inzicht met een pragmatische aanpak en bent commercieel ingesteld.
  • Je beschikt over een goed analytisch vermogen en een gedegen schrijfvaardigheid.

 

ONS AANBOD

WDP biedt je de kans om deel uit te maken van een groep met uitstekende reputatie. Je zal ook de mogelijkheden krijgen jouw capaciteiten optimaal te ontwikkelen binnen een dynamische, boeiende en open bedrijfscultuur, met ruimte voor autonomie en groei.

Bij ons krijg je een contract voor onbepaalde duur en een degelijk salaris, maaltijdcheques, onkostenvergoeding, een bedrijfswagen, smartphone en extra-legale voordelen (groepsverzekering, collectieve en individuele bonus), Flexible Income Plan.

Verder krijg je de kans om je persoonlijk te ontwikkelen o.a. door interne en externe opleidingen. Daarenboven word je warm onthaald in een team van enthousiaste collega’s die altijd bereid zijn jou te helpen.

Share